Letiště Praha nabízí snadnější orientaci pro cestující

Majitelé produktů značky Apple mají od ledna 2020 možnost využívat pro lepší orientaci nové interiérové mapy. Letiště Praha se tímto krokem zařadila mezi 15 letišť v Evropě a celkově mezi 74 letišť, které tuto možnost cestujícím nabízejí.

Jakou to má výhodu pro cestující?

Oproti běžné mapě totiž návštěvník letiště uvidí kromě své polohy i nejdůležitější body, mezi které patří přepážky, brány k letadlům, stanoviště bezpečnostní kontroly, výdejní místa zavazadel, ale i obchody a restaurace.

Aplikace Apple Maps

Jediné, co budete potřebovat je používat mapu od Apple, kterou už máte předinstalovanou na svých zařízeních. Nezapomeňte, že na obrazovce máte možnost vybrat požadované patro (L0 - L3). To pro případ, že se vám nezobrazí patro, které zrovna potřebujete.

Na telefonu, tabletu i počítači

Interiérovou mapu můžete oficiálně používat na svých telefonech a tabletech, ale můžeme potvrdit, že vám bude fungovat i na počítačích.

Na letišti se už neztratíte

S aplikací od Apple se už neztratíte nejen na Letišti Václava Havla, ale i v dalších zemích, respektive letištích, které interiérové mapy podporují. K dnešnímu dni je jich rovných 100 a nejvíce jich najdeme samozřejmě v USA.

Další letiště v Evropě

Pokud byste chtěli využívat interiérové mapy od Apple i v dalších letištích, napovíme vám, že jsou k dispozici v těchto zemích:

Dánsko - Copenhagen Finsko - Helsinky Francie - Lyon a Nice Irsko - Dublin Itálie - Miláno - Linate a Miláno -Malpensa Nizozemsko - Amsterdam Německo - Berlín - Tegel, Berlín - Schönefeld i Frankfurtu Řecko - Atény Švýcarsko - Zurich a Ženeva Velká Británie - Newcastle, Londýn - Heathrow, Londýn - Gatwic a Edinburgh

Všechna místa najdete na Wikipedii

Autopůjčovna na letišti

Nezapomeňte, že je naše autopůjčovna k dispozici i na Letišti Václava Havla. Vybraný vůz vám samozřejmě předáme, případně i vyzvedneme na vámi požadovaném terminálu. Pokud se do České republiky chystáte, vyberte si vůz z některé z našich kategorií a nezapomeňte nám do poznámky napsat číslo letu. Počkáme na vás v prostorách letiště.

Naše tipy

V kategorii SUV nabízíme vozy:

Pokud hledáte vůz pro více osob (minibus), vybírat můžete z těchto vozidel:

Z osobních vozů střední třídy doporučujeme:

Pokud dáváte přednost sportovnější jízdě, nezapomeňte, že máme v nabídce i:

Toto byl samozřejmě výčet pouze některých aut z našeho celkového vozového parku. Určitě si vyberete!