Letiště Praha nabízí snadnější orientaci pro cestující

Od ledna 2020 mají majitelé zařízení značky Apple novou výhodu - interaktivní vnitřní mapy, které jim usnadní orientaci. Tímto krokem se Letiště Praha připojilo k 74 letištím po celém světě (z toho 15 v Evropě), které tuto užitečnou funkci nabízí.

Co aplikace cestujícím přináší?

Na rozdíl od klasické mapy mohou návštěvníci získat podrobný přehled o svém okolí. Interaktivní mapy nejen zobrazují polohu cestujících, ale také důležité body zájmu, jako jsou check-in přepážky, vstupy do odbavovacích bran, stanoviště pro bezpečnostní kontroly, místa pro odbavení zavazadel a dokonce i obchody a restaurace. Tato vylepšená funkcionalita poskytuje cestujícím užitečného průvodce pro pohodlnější a efektivnější pohyb po letišti.

Jak na to?

Jediné, co potřebujete, je aplikace Apple Maps, kterou máte předinstalovanou na svém zařízení. Na obrazovce máte možnost vybrat požadované patro (L0 - L3), pokud se vám nezobrazuje to, které právě potřebujete. Používání aplikace je snadné a intiutivní. V aplikaci si také můžete ukládat oblíbená místa nebo zjistit aktuální informace o dopravní situaci, což vám výrazně usnadní plánování cesty na letiště nebo z něj. Také můžete využít hlasovou navigaci, která vás provede celým letištěm.

Na telefonu, tabletu i počítači

Interiérovou mapu můžete oficiálně používat na svých telefonech a tabletech, ale můžeme potvrdit, že vám bude fungovat i na vašem PC/notebooku.

Na letišti se už neztratíte

S Apple Maps se už nikdy neztratíte, a to nejen na Letišti Václava Havla, ale ani na dalších letištích po celém světě, která podporují interiérové ​​​​mapy. Aktuálně jich je více než 100, přičemž většina z nich se nachází v USA. Díky této aplikaci budete mít vždy po ruce podrobné informace o své poloze i klíčových místech, jako jsou přepážky, stanoviště bezpečnostní kontroly nebo výdejní místa zavazadel.

Další letiště v Evropě

Pokud chcete využívat interiérové ​​mapy od Apple i na dalších letištích, máme pro vás tip - jsou dostupné v těchto zemích:

  • Dánsko - Copenhagen
  • Finsko - Helsinky
  • Francie - Lyon a Nice
  • Irsko - Dublin
  • Itálie - Miláno, Miláno - Linate, Malpensa
  • Nizozemsko - Amsterdam
  • Německo - Berlín - Tegel, Berlín - Schönefeld, Frankfurtu
  • Řecko - Atény
  • Švýcarsko - Zurich a Ženeva
  • Velká Británie - Newcastle, Londýn - Heathrow, Londýn - Gatwic, Edinburgh a další

Seznam všech letišť najdete na Wikipedii.

Autopůjčovna na letišti Praha

Naše autopůjčovna je vám k dispozici také na Letišti Václava Havla. Vybraný vůz vám předáme (případně vyzvedneme) přímo na vámi zvoleném terminálu. Plánujete cestu do České republiky? Vyberte si auto z našeho vozového parku a nezapomeňte do poznámky uvést číslo letu. Počkáme na vás přímo v prostorách letiště.

Naše tipy pro pronájem vozidel

V kategorii SUV nabízíme vozy:

Pokud hledáte vůz pro více osob (minibus), vybírat můžete z těchto vozidel:

Z osobních vozů střední třídy doporučujeme:

Pokud dáváte přednost sportovnější jízdě, máme pro vás v nabídce:

Prohlédněte si naši širokou nabídku vozů a vyberte si svého společníka na cesty.