Náhradní vůz zdarma

Věděli jste, že pokud nejste viníkem dopravní nehody, při které došlo k poškození vašeho vozu, máte ze zákona nárok na zapůjčení náhradního vozu a to zcela ZDARMA? Pokud ne, nejste jediní. Mnoho lidí o této možnosti neví a zbytečně na to doplácí. Proto jsme připravili tento článek, ve kterém vám objasníme, jak je to s nárokem na zapůjčení náhradního vozidla a jak můžete tuto možnost využít v naší autopůjčovně.

Kdy mám nárok na náhradní vozidlo?

Na zapůjčení náhradního auta máte nárok vždy, pokud dojde k nezaviněné dopravní nehodě z vaší strany, tzn. nejste viníkem dopravní nehody. Pokud jste nehodu nezavinili, máte právo na náhradní vůz. Pokud jste ale nehodu zavinili, pak na náhradní vůz nárok nemáte a naopak na něj má nárok ten, komu jste způsobili škodu na jeho vozidle.

Kdo platí náklady na zapůjčení náhradní vozu?

Náklady hradí pojišťovna viníka. To je jeden z důvodů, proč musí mít každý vůz sjednané povinné ručení. Povinné ručení, oficiálně známé jako pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, je zákonem stanovené pojištění, které musí mít každé motorové vozidlo registrované v České republice. Toto pojištění kryje škody způsobené třetím osobám při provozu vozidla, včetně škod na majetku a zdraví. V případě potřeby kryje také náklady na zapůjčení náhradního vozu.

Na jaký náhradní vůz mám nárok?

Toto je jedna z nejčastějších otázek našich klientů. Pravda je taková, že máte nárok na náhradní vůz stejné kategorie, jako je váš poškozený automobil. Pokud vlastníte například 2 roky starý vůz BMW X5, neměli byste se spokojit s nižší kategorií zapůjčeného vozu (jako je například 5 let starý Renault). Pokud máte vůz s automatickou převodovkou, máte právo sjednat si půjčení náhradního vozu také s automatickou převodovkou apod.

Omezené kilometry? Ne!

Nenechte se omezit! V zájmu pojišťovny viníka dopravní nehody je snížit náklady na co nejnižší částku. To je také důvod, proč se v praxi stává, že se pojišťovny snaží (s podporou některých autorizovaných servisů) přesvědčit klienta, že jejich povinnost úhrady se vztahuje pouze na konkrétní kilometrový nájezd. Ve skutečnosti můžete s vozidlem jet klidně na dovolenou do Chorvatska. Vy přeci nemůžete za to, že váš vůz někdo poškodil. Nezapomeňte však při zapůjčení náhradního vozu informovat autopůjčovnu, že chcete vycestovat do zahraničí. Budete totiž potřebovat povolení k vycestování z České republiky.

Jak dlouho mám nárok na náhradní vozidlo?

Na náhradní vůz máte ze zákona nárok po celou dobu nezbytnou pro opravu vašeho vozidla. Dávejte si pozor na půjčovny aut, které se budou snažit délku pronájmu prodloužit. Vystavili byste se tím riziku, že pojišťovna proplatí pouze některé dny (nezbytná doba pro opravu) a zbytek byste museli doplácet vy. Můžete si být jisti, že něco takového se vám v naší autopůjčovně nepřihodí. Mimo jiné spolupracujeme s autorizovanými servisy všech značek a proto vám umíme zajistit hladký průběh opravy vašeho vozidla i zapůjčení náhradního vozu (adekvátní kategorie).

Nevíte si rady? Zavolejte nám!

Dopravní nehoda je stresující událost a tak je snadné udělat nějaké chybné rozhodnutí. Proto vám doporučujeme obrátit se v takové situaci na někoho, kdo má s vyřizováním pojistných událostí bohaté zkušenosti. Pokud se právě v takové situaci nacházíte, zavolejte nám na 602 215 181, rádi Vám poskytneme naši podporu. Na základě příkazní smlouvy za vás vyřídíme likvidaci škody od A do Z a zajistíme, abyste mohli nadále bez problémů cestovat. K zapůjčenému vozu samozřejmě vystavíme řádnou fakturu s předávacím protokolem a všemi potřebnými údaji pro pojišťovnu.