e-SALON | Veletrh čisté mobility

Naše autopůjčovna patřila mezi první, kdo začal svým klientům nabízet pronájem elektromobilů a proto jsme na této události nemohli chybět. Nezaměřili jsme se samozřejmě pouze na samotná auta, ale i na možnostech jejich dobíjení, protože je to velmi častá otázka našich zákazníků.

Automobilky na veletrhu

Mezi vystavujícími jste mohli narazit na známé automobilky, mezi které patří Audi, Cupra, Ford, Hyundai, Kia, Porsche, Renault, Škoda, Volkswagen Volkswagen, Porsche, Škoda a Renault.

Dodávky Volvo FM Electric

O tom, že elektromobilita není pouze otázkou osobních aut jsme se přesvědčili při pohledu na Volvo FM Electric s prémiovou SPZ CO2 FREE. A dojezd této dodávky? Na jedno nabití zvládne ujet přibližně 200 kilometrů! A to na běžný rozvoz bohatě stačí. I proto tento vůz už několik týdnů testuje společnost DHL.

Elektrokola, koloběžky i motorky

Veletrh nepatřil pouze elektromobilům, ale i ostatním dopravním prostředkům, mezi které patří kola, koloběžky a motorky. Vidět jste tak mohli například Harley-Davidson LiveWire, skútry Super SOCO, motorky MIKU SUPER, další. Své si tak užil opravdu každý.

Dobíjení

Novinky - nabíjecí stanice a WALLBOXY

Na e-SALON 2021 jste mohli narazit na novinky v podobě WALLBOXŮ od společností MOON nebo Webasto. Společnost VOLTDRIVE, kterou můžeme znát z předchozích veletrhů tentokrát představila řešení pro nabíjení v parkovacích garáží.

Dobíjení elektromobilů ve městech

Mezi nejčastější dotazy našich klientů patří rozhodně dobíjení ve městech a proto jsme strávili poměrně dlouhý čas u "stánku" PRE (Pražská energetika). Žádný strach, naši zákazníci totiž k zapůjčenému elektromobilu dostávají čip, se kterým mohou dobíjet své auto nejen na stanicích PRE (v Praze aktuálně přes 100 míst), ale nově i u stanic E.ON (v Praze aktuálně 11 míst). S nabíjením zapůjčeného vozu tak žádný problém nebude. A co jsme zjistili? Především potěšující zpráva pro nás byla, že se rozšiřují místa, na kterých pomocí našeho čipu zákazníci dobijí svá auta i v zahraničí.

Chcete si vyzkoušet elektromobil?

Přestože jsme se na veletrhu mohli seznámit s novinkami ve světě elektromobilů, samotný pohled na vůz toho moc neřekne stejně jako "jízda" (držení volantu) ve stojícím voze. Zážitek z jízdy totiž musíte zažít a jen tak něčím ho nenahradíte. A když myslíme zažít, tak osobně a především bez přítomnosti dealera, který vám "funí" na záda.

Půjčte si elektromobil u nás

Udělejte si svůj vlastní názor a vyzkoušejte si elektromobil bez dalších omezení. Není totiž nic lepšího, než si vůz půjčit na prodloužený víkend (samozřejmě i delší dobu). V naší nabídce najdete plně elektrický vůz Škoda Enyaq Škoda Enyaq iV, prémiový Audi e-tron a pro případ, že hledáte něco většího, tak i Mercedes Benz EQV . Volba je jenom na vás.