Značka ŠKODA se stala nepostradatelným symbolem českého automobilového průmyslu díky spojení dlouholeté tradice s inovativními technologiemi. Její rozsáhlé portfolio nabízí širokou paletu modelů, zahrnující kompaktní vozy i luxusní limuzíny, které oslovují rozmanité segmenty trhu.

Fúze, která změnila český automobilový průmysl

Koncern Škoda vznikl v roce 1925 sloučením dvou významných českých podniků - Laurin & Klement a Škoda Works. Laurin & Klement byla společnost založená Václavem Laurinem a Václavem Klementem, která se původně zabývala výrobou jízdních kol a motocyklů a později začala vyrábět i automobily. Škoda Works, založená v roce 1859, se specializovala na strojírenství a zbrojní průmysl a později se rozšířila o výrobu automobilů. Sloučením těchto dvou společností vznikl koncern Škoda, který se stal jedním z největších a nejvýznamnějších průmyslových podniků v tehdejším Československu. Tato fúze umožnila kombinaci know-how, zkušeností a technologií obou společností a posílila pozici značky Škoda jako významného hráče na trhu s automobily.

ŠKODA ENYAQ: Revoluce elektromobility

ŠKODA ENYAQ je ideální volbou pro ty, kteří hledají ekologicky šetrné a výkonné vozidlo na své cesty. Díky svému prostornému interiéru a dlouhému dojezdu je perfektní volbou při půjčení auta na dovolenou, pro rodinné výlety nebo služební cesty. Jeho interiér je navržen tak, aby poskytoval prostornost a pohodlí podobné SUV, a to i díky chytře umístěným bateriím. Je také prvním plně elektrickým SUV od značky ŠKODA a nabízí dojezd až 537 kilometrů na jedno nabití, což je jeden z nejdelších dojezdů mezi elektrickými SUV na trhu. Navíc, ENYAQ je vybaven unikátním systémem rychlého nabíjení, který umožňuje dobít baterii na 80 % kapacity za pouhých 38 minut, což výrazně zkracuje čas potřebný k obnovení energie a zajišťuje větší pohodlí pro řidiče na cestách.

ŠKODA Kamiq: Elegantní kompakt SUV

ŠKODA Kamiq se stal oblíbeným modelem díky svému elegantnímu designu, prostornému interiéru a výborným jízdním vlastnostem. Kamiq je nejen elegantní, ale i "chytré" SUV. S novým digitálním interiérem a technologiemi je propojen se světem a nabízí různé funkce, jako je dálkové sledování a ovládání vozidla pomocí chytrého telefonu. ŠKODA Kamiq je skvělou volbou pro ty, kteří hledají stylový a praktický vůz pro městský provoz. Díky svým kompaktním rozměrům a výborným jízdním vlastnostem je ideální pro pohyb po rušných ulicích Prahy. Naše půjčovna aut Vám i tento model přistaví na jakékoliv adrese včetně letiště Praha.

ŠKODA Karoq: Spolehlivé SUV pro každodenní použití

ŠKODA Karoq je oblíbeným modelem mezi majiteli SUV díky své spolehlivosti, prostornému interiéru a pokročilým technologiím. Méně známou zajímavostí o tomto voze je fakt, že jeho jméno pochází z jazyka Inuitů, původních obyvatel Grónska a Kanady, a znamená "autohop", což odkazuje na jeho schopnost pohodlně překonávat různé terény a podmínky na silnici. Jednou z nejzajímavějších funkcí Škody Karoq je jeho "virtuální pedál". Tato funkce umožňuje otevřít zavazadlový prostor nohou pod zadním nárazníkem, což je skvělé, pokud máte plné ruce nákupních tašek nebo zavazadel.

ŠKODA Kodiaq: Luxusní SUV pro rodinné výlety

ŠKODA Kodiaq je synonymem luxusu, prostornosti a výkonu. Méně známou zajímavostí o tomto voze je fakt, že byl pojmenován po ostrově Kodiak na Aljašce, známém svou divokou přírodou a impozantními medvědy. Tento název symbolizuje robustnost a sílu vozu, která umožňuje pohodlně překonávat náročné terény a podmínky na silnici. ŠKODA Kodiaq je skvělou volbou pro pronájem auta na víkend, protože nabízí dostatek prostoru pro rodinné výlety a poskytuje vysoký komfort i na delších cestách.

ŠKODA Octavia: Kombinace tradice a technologického pokroku

ŠKODA Octavia jeden z nejprodávanějších modelů značky ŠKODA v historii. Od svého uvedení na trh v roce 1996 si Octavia získala širokou popularitu díky kombinaci spolehlivosti, prostornosti a rozumné ceny. Svým úspěchem se Octavia stala trvalou ikonou v automobilovém průmyslu a ukázala schopnost značky ŠKODA konkurovat ve své třídě. Je jedním z mála vozů ve své třídě, který nabízí virtuální kokpit jako volitelnou výbavu. Tato technologie vám umožňuje přizpůsobit si zobrazované informace podle svých preferencí a vytvořit si tak ideální řidičské prostředí.

ŠKODA Scala: Kompakt s dynamickým designem

ŠKODA Scala je kompaktní vůz s moderním designem, prostorným interiérem a špičkovými bezpečnostními prvky. Scala je vybavena mnoha pokročilými technologiemi, včetně moderních asistenčních systémů, jako jsou nouzové brzdění nebo asistent udržování jízdního pruhu. Tyto technologie nejen zvyšují bezpečnost posádky, ale také přispívají k celkovému pocitu důvěry při jízdě. Díky tomu je Scala ideálním společníkem pro dlouhé cesty nebo náročné jízdy ve městě. Ať už plánujete pronájem auta na týden nebo několikadenní rodinný výlet, tento vůz vám poskytne spolehlivost, bezpečnost a komfort, které na své cestě vždy oceníte.

ŠKODA Superb: Luxusní limuzína s elegancí

ŠKODA Superb je synonymem luxusu, elegance a špičkového provedení. Méně známou zajímavostí je, že disponuje pokročilým systémem aktivního tlumení hluku, který minimalizuje vnější ruch a vytváří tak klidné a tiché prostředí uvnitř vozu, což přispívá k ještě vyššímu komfortu cestování. Superb je známý svou prostorností a pohodlím, což ho činí ideálním vozem pro dlouhé rodinné výlety nebo pro služební cesty. Jedním z unikátních prvků Superbu je jeho "virtual cockpit", což je plně digitální přístrojová deska, která umožňuje řidiči jednoduše přizpůsobit si zobrazení podle svých preferencí a potřeb.

Od legendárního po inovativní - značka ŠKODA nám nepřestává přinášet automobilové poklady. Každý model vypráví svůj příběh spojený s tradicí, inovacemi a nespoutanou vášní pro jízdu. Ať už se vydáte na dlouhou cestu s ENYAQ nebo prozkoumáte městské uličky s Kamiqem, každý okamžik za volantem se promění v nezapomenutelný zážitek. A naše autopůjčovna v Praze vám s radostí předá klíč k těmto nezapomenutelným zážitkům – stačí si jen vybrat ten pravý model pro vás!